Woningtaxaties
 
Vastgoedadvies

Taxaties


Waarom is het zo belangrijk een gecertificeerd taxateur in te schakelen?

Taxeren is het bepalen van een objectieve waarde van een woning en wordt vastgelegd in een taxatierapport. Tevens wordt er een bouwkundige staat van de woning beschreven.                                                                                                                                                                             

Als taxateur aangesloten bij de branche-organisatie VastgoedPro voldoet Taxava aan alle vakbekwaamheidseisen en is de taxateur gecertificeerd en ingeschreven in het register van NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs). Het NRVT houdt toezicht op de naleving van de gedrags- en beroepsregels, reglementen en permanente educatie. Zo zorgt het NRVT ervoor dat de kwaliteit en betrouwbaarheid van geregistreerde taxateurs wordt gewaarborgd.                                                                                                                                

Kortom, de taxatierapporten opgesteld door Taxava worden door alle hypotheekverstrekkers en NHG (Nationale Hypotheek Garantie) geaccepteerd. De taxatie voldoet aan de normen van de hypotheekverstrekkers en validatie-instituut NWWI. Het NWWI valideert (keurt) rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. 

Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Neem contact op voor meer informatie.